Vesti i događaji

Proglašeni šampioni i šampionke Vip Beach Mastersa 2011

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku Vip Beach Masters 2011, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završeno je danas finalnim mečevima na Adi Ciganliji. Pobednici turnira u Beogradu su timovi Igor Tešić/Stefan Basta u muškoj i Ivana Isailović/Milena Matić u ženskoj konkurenciji, koji su osvojili trofeje i nagrade u visini od 1.400 evra, odnosno 1.100 evra. Oba pobednička tima ujedno su osvojila najviše poena na oba Vip Beach Masters turnira, u Kragujevcu i Beogradu, i na taj način se izborila za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku i dodatnu nagradu u visini od po 1.500 evra po timu. Kraljicom plaže proglašena je Ivana Isailović, dok je titula Kralja plaže dodeljena Stefanu Basti.

više informacija

Vip Beach Masters škola odbojke oduševila najmlađe

U toku finalnog turnira Vip Beach Maters 2011- Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, od 25. do 28. Avgusta, na Adi Ciganliji, održana je Vip Beach Masters škola odbojke za decu do 14 godina. Kao i za vreme turnira u Kragujevcu i CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku u Novom Sadu, interesovanje najmlađih da nauče osnove ovog sporta od našeg odbojkaša Vanje Grbića bilo je izuzetno.

više informacija

Održani prvi časovi Vip Beach Masters škole odbojke na pesku

Nakon odličnog prijema u Kragujevcu i Novom Sadu, Vip Beach Masters škola odbojke na pesku nastavlja se i na begradskoj Adi Ciganliji, za vreme finalnog turnira Prvenstva Srbije u odbojci na pesku Vip Beach Masters 2011. Već prvog dana bilo je više od 100 mališana različitih uzrasta do 14 godina, kojima je naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić pokazivao osnovne tehnike ovog sporta.

“Deca su fantastična. Veliko mi je zadovoljstvo što su kao u Kragujevcu i Novom Sadu mališani došli u ovolikom broju da se bave ovim zabavnim sportom i nadam se da ćemo se lepo družiti i za vikend. Moja je želja da kroz učenje i druženje sa decom promovišemo zdrav duh i, ko zna možda pronađemo skrivene talente, koji će u budućnosti predstavljati našu zemlju na svetskim i evropskim prvenstvima”, rekao je Vanja Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

više informacija

Uzbudljivi mečevi obeležili su početak finalnog turnira Vip Beach Mastersa 2011

Finalni turnir Vip Beach Mastersa - Prvenstva Srbije u odbojci na pesku, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je kvalifikacionim mečevima u muškoj i ženskoj konkurenciji, koji su održani juče, 25. avgusta i danas pre podne, na beogradskoj Adi Ciganliji. Mečevi glavnog turnira će biti održani danas i u subotu, dok će polufinalne i finalne mečeve posetioci moći da prate u nedelju, 28. avgusta.

Na finalnom turniru učestvuje čak 45 muških i 14 ženskih ekipa, od kojih 4 ekipe dolaze iz inostranstva i to kod muškaraca po jedna ekipa iz Turske i Rumunije, a kod žena po jedna ekipa iz Bugarske i Makedonije. Nakon što prođu kvalifikacione mečeve, 16 najboljih muških ekipa i 8 ženskih boriće se za vredne novčane nagrade, iz fonda koji je obezbedila kompanija Vip mobile za pobednike turnira i šampione i šampionke Srbije.

više informacija

Finale turnira Vip Beach Masters 2011 na beogradskoj Adi Ciganliji

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, koje četvrtu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije, završava se finalnim turnirom na beogradskoj Adi Ciganiji, od 25. do 28 avgusta. Najbolji muški i ženski timovi boriće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku i vredne nagrade iz ukupnog fonda od 13.000 evra, koji obezbeđuje Vip mobile. Ulaz na sve mečeve je slobodan.

Odbojkaška sezona počela je sjajnim turnirom prvenstva Srbije u Kragujevcu u junu, nakon čega je Novi Sad u julu bio domaćin prestižnog CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011. Na finalni turnir na beogradskoj Adi Ciganliji prijavilo se 45 muških i 14 ženskih ekipa, od kojih su 4 inostrane ekipe. Kod muškaraca po jedna ekipa dolazi iz Turske i Rumunije, a kod žena po jedna ekipa iz Bugarske i Makedonije, što svedoči o velikom interesovanju i značaju Vip Beach Mastersa - Prvenstva Srbije u odbojci na pesku. U glavnom turniru učestvuje 16 muških i 8 ženskih timova koji prođu kvalifikacije.

više informacija

Završen prestižni CEV Evropski turnir u odbojci na pesku u organizaciji Vip mobile i OSS

Protekla četiri dana, 70 timova iz 28 zemalja Evrope borilo se za titulu šampiona, bodovno rangiranje I nagradni fond od čak 50.000 evra. Norvežani Iver Andreas Horrem i Oivind Hordvik osvojili zlato.
Novi Sad, 17. Jul 2011. – Prestižno CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, završen je danas u Novom Sadu. Titulu šampiona Masters Srbija 2011 i najboljeg među asovima odbojke na pesku, zasluženo je poneo tandem Iver Andreas Horrem/Oivind Hordvik iz Norveške koji su osvojili zlatni pehar, medalje kao i novčanu nagradu od 10.000 evra. Oni su u finalu, maestralnom igrom u neizvesnom meču do samog kraja, pobedili drugoplasirani dvojac Selçuk Sekerci i Volkan Gögtepe iz Turske, rezultatom 2:1 (21-17, 14-21, 16-14), kojima je pripala nagrada od 7.500. Bronzu i novčanu nagradu od 5.250 evra odneo je tim iz Belgije, Ward Coucke i Tom van Walle pobedom nad austrijskim timom u sastavu Alexander Huber i Robin Seidl rezultatom 2:0 (21-17, 21-14).

više informacija

Završena Vip Beach Masters škola odbojke u Novom Sadu

Uspešno je završena još jedna škola odbojke za najmlađe posetioce Evropskog prvenstva u odbojci na pesku. Pored Novog Sada i Kragujevca, Vip Beach Masters škola odbojke očekuje nas i na turniru u Beogradu.

Novi Sad, 17. jul 2011. – Više od 400 najmlađih posetilaca Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011 uspešno je prošlo kroz trodnevnu Vip Beach Masters školu odbojke koja je organizovana u Novom Sadu. Na peščanim terenima plaže Štrand, naš slavni odbojkaš Vanja Grbić pokazivao je deci osnove odbojke na pesku, i zajedno sa profesionalnim odbojkašima, takmičarima Evropskog prvenstva, učio ih kako da serviraju, podižu i primaju loptu.

više informacija

Najboljih 16 evropskih timova drugog dana glavnog turnira

Nakon prvog dana glavnog turnira u kome su se nadmetala 24 tima (16 kao direktni učesnici glavnog turnira i 8 koji su učešće obezbedili kroz kvalifikacije), najboljih 16 nastavlja takmičenje drugog dana.

Srpski predstavnici Jovan Marković i Dejan Jović, pobednici ovogodišnjeg Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu, koji su jedini uspeli da prođu u drugi dan glavnog turnira, nažalost su eliminisani u uzbudljivom meču od poljskog dvojca Wojtasik/Szternel 1:2 (21-19, 23-25, 9-15). Oni su se u glavni turnir plasirali nakon jučerašnje pobede nad drugim srpskim timom Basta/Tešić u prilično ujednačenom meču repasaža u kome su se obe strane borile do poslednjeg poena 2:1 (23-21, 18-21, 15-13).

Novosađani Stefan Basta i Igor Tešić juče su prikazali sjajnu igru protiv ruskog tima Romashkin/Khudyakov, ali su ipak bili poraženi 2:1 (23-21, 18-21, 15-13), čime su, uz poraz od Markovića i Jovića, eliminisani iz daljeg nadmetanja. Treći srpski tim Nenad Tatić/Nikola Galetin, koji je izgubio najpre od češkog dua Kufa/Rotrekl 0:2 (14-21, 13-21), a zatim od prošlogodišnjih pobednika CEV Challenger turnira u Novom Sadu, tima Smedins/Caics iz Letonije, takođe je napustio takmičenje.

više informacija

Vanja Grbić održao prve časove za mališane

Nakon Kragujevca, Vip Beach Masters škola odbojke na pesku nastavlja se i u Novom Sadu. Školu mogu da pohađaju najmlađi posetioci novosadskog turnira, bez obzira na odbojkaško iskustvo.

Vip Beach Masters škola odbojke nastavlja se i na Evropskom prvenstvu u odbojci na pesku - Masters Srbija 2011 koje se ovog vikenda održava u Novom Sadu. Naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić danas je održao prve časove, na kojima je prisustvovalo više od 90 dece. Najmlađe ljubitelje bičvoleja Vanja je učio tehnikama kretanja po terenu, serviranja i pomagao im da razviju sopstvene potencijale za ovaj olimpijski sport.

“Mališani su fantastični. Veliko mi je zadovoljstvo što su u ovolikom broju došli da se bave ovim zabavnim sportom i nadam se da ćemo se lepo družiti i za vikend. Novi Sad je poznat po tome da je kolevka srpske odbojke I moja je želja da kroz učenje i druženje sa decom zajedno pronađemo skrivene talente, koji će u budućnosti predstavljati našu zemlju na svetskim i evropskim prvenstvima”, rekao je Vanja Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

Vip Beach Masters školu odbojke na pesku moći će da prođu svi posetioci Evropskog prvenstva starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand u subotu, 16. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Velika najava škole odbojke u Novom Sadu održaće se u subotu, 16. jula od 12 do 13 časova u Vipovom prodajnom mestu u Zmaj Jovinoj 16, a tom prilikom Vanja Grbić će svim posetiocima potpisati lopte i fotografisati se sa njima.

više informacija

24 tima u glavnom turniru Masters Srbija 2011

Nakon 22 kvalifikaciona meča između 30 timova koji su juče odigrani na novosadskom Štrandu po sistemu jednostrukih eliminacija, 8 timova iz Belgije, Letonije, Rusije, Turske, Ukrajine i Češke kvalifikovalo se za glavni turnir koji je počeo danas. Domaći tandem Antonić-Marić nije uspeo da se plasira na glavni turnir, pošto su u kvalifikacionom meču izgubili od tandema Frankart-Verschueren iz Belgije rezultatom 1-2 (11-21, 21-17, 8-15). Pored belgijskog dvojca Frankart-Verschueren, učešće u glavnom turniru obezbedili su njihovi sunarodnici Coucke-vanWalle, duo Smedins-Caics iz Letonije koji su pobednici prethodna dva CEV Challenger turnira u Novom Sadu, zatim Medyanyk-Ostapenko iz Ukrajine, Giginoglu-Sahin iz Turske, Romashkin-Hudyakov iz Rusije i dva češka tima Dumek-Tichy i Kufa, R.-Rotrekl.

Danas od 8.30 časova, 24 tima nastavila su takmičenje u glavnom turniru, po sistemu dvostrukih eliminacija na dva terena. Domaći duo Marković-Jović poražen je tima Stiekema-Varenhorts iz Holandije 2:0 (21-17, 21-13), kao i Tatić-Galetin koji su izgubili od českog dvojca Kufa R.-Rotrekl 0:2 (14-21, 13-21). U izuzetno uzbudljivom meču pred prepunim tribinama, Novosađani Basta-Tesić borili su se protiv ruskog tima Romashkin-Hudyakov, ali su Rusi bili za nijansu bolji, 1-2 (12-21, 21-17, 14-16). Sva tri srpska tima će svoju drugu šansu potražiti u mečevima repasaža danas popodne, kada će se Tatić-Galetin sastati sa Letonskim duom Smedins-Caics, dok će Marković-Jović i Basta-Tesić međusobno odmeriti snage. Od 16 ekipa koji su direktno obezbedili učešće u glavnom turniru, najviše bodova imaju norveški tandemi Horrem-Hordvik (328 bodova) i Hoidalen-Eithun (316 bodova).

Glavni turnir biće završen u nedelju popodne polufinalnim i finalnim mečevima, proglašenjem pobednika i svečanom dodelom pehara i novčanih nagrada. Pobednici turnira biće nagrađeni zlatnim peharima, medaljama i čekom od 10.000 evra, drugoplasiranima će pripasti srebro i 7.500 evra, a trećeplasiranima bronza i 5.250 evra.

više informacija

Uzbudljivim kvalifikacionim mečevima otvoren Masters Srbija 2011

CEV Evropsko prvenstvo u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, jedan od najprestižnijih turnira Evropske odbojkaške konfederacije u odbojci na pesku za muškarce, počeo je juče u Novom Sadu u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Sjajni mečevi na peščanim terenima na Štrandu, označili su početak kvalifikacija u okviru prvenstva koje do nedelje, 17. jula, u Novom Sadu, okuplja najbolje odbojkaše Evrope. Ulaz na tribine za sve posetioce je slobodan.

Za takmičenje se prijavilo čak 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Belorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonija, Francuska, Grčka, Holandija, Italija, Kipar, Letonija, Mađarska, Nemačka, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovačka, Slovenija, Srbija Turska, Ukrajina, Češka, Španija i Švajcarska), što već govori o velikom interesovanju takmičara i uzbudljivim mečevima koji nas očekuju u Novom Sadu. Zbog velikog broja prijavljenih timova formirana je rezervna lista od preko 20 ekipa.

Tokom jučerašnjeg dana po 2 tima iz Austrije, Holandije i Ukrajine borila su se za prolazak u kvalfikacije kroz državnu kvotu, a plasirali su se Hupfer-Moser (Austrija), Vismans S.-van Laanen (Holandija) i Medyanyk-Ostapenk (Ukrajina). Danas od 8 sati takmičenje je nastavljeno kvalifikacionim mečevima po sistemu jednotruke eliminacije na 2 terena, u kojima se nadmeću 30 tima kroz 22 meča. Srpski tim Siniša Antonić/Goran Marić nažalost neće nastaviti takmičenje nakon poraza od belgijskog dvojca Frankart-Verschueren (11-21, 21-17, 8-15). Osam najboljih iz kvalifikacija imaće šansu da se u glavnom turniru bori za plasman i poene u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB), kao i za primamljiv nagradni fond ukupne vrednosti od čak 50.000 evra!

Na glavnom turniru, koji počinje sutra (petak) učestvovaće 24 ekipe, od kojih je 16 ekipa obezbedilo učešće na osnovu bodova na rang listi Evropske odbojkaške konfederacije, među kojima su i tri tima iz Srbije (Stefan Basta/Igor Tešić, Jovan Marković/Dejan Jović i Nenad Tatić /Nikola Galetin). Najbolje rangiran srpski tim na CEV listi je Basta/Tešić sa 75 bodova, koji je prošle nedelje zauzeo 7. mesto na CEV Satelit turniru u Konstanci (Rumunija). Glavni turnir biće završen u nedelju popodne polufinalnim i finalnim mečevima, proglašenjem pobednika i svečanom dodelom pehara i novčanih nagrada. Posetioci pored vrhunske odbojke na novosadskoj plaži Štrand, mogu da očekuju i sjajnu zabavu uz prateće programe, mnogobrojna iznenađenja i nagradne igre.

Pored glavnog takmičarskog programa, majmlađe ljubitelje odbojke na pesku obradovaće Vip Beach Masters škola odbojke, koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić. Školu mogu da pohađaju sva zainteresovana deca starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand. Vip Beach Masters škola odbojke biće organizovana u petak, 15. jula i subotu, 16. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Sve rezultate mečeva možete pratiti uživo na sajtu Evropske odbojkaške konfederacije
http://www.cev.lu/mmp/online/website/main_menu/beach_volleyball/82/18657/18658/index_EN.html

više informacija

Novi Sad narednog vikenda domaćin CEV Evropskog prvenstva u odbojci na pesku - Master Srbija 2011

Nakon Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, kojim je otvorena ovogodišnja sezona odbojke na pesku, ljubitelje ovog olimpijskog sporta sredinom jula u Novom Sadu očekuje prestižno CEV Evropsko prvenstvo – Masters Srbija 2011! S obzirom da su se Novosađani prethodne dve godine pokazali kao sjajni domaćini CEV Challenger turnira, sigurni smo da nam predstoji izuzetno atraktivan i dobro posećen turnir.

Od 13. do 17. jula na novosadskom Štrandu, najbolji odbojkaši Evrope boriće se za plasman i poene u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB), i primamljiv nagradni fond ukupne vrednosti od čak 50.000 evra! Koliko je interesovanje učesnika govori podatak da se za takmičenje prijavilo čak 70 timova iz 28 evropskih zemalja (Andora, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Belorusija, Bugarska, Kipar, Češka, Danska, Španija, Estonija, Francuska, Nemačka, Grčka, Mađarska, Italija, Letonija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rusija, Slovenija, Švajcarska, Slovačka, Turska, Ukrajina), uključujući i 4 tima iz Srbije. Zbog velikog broja prijavljenih timova formirana je rezervna lista od preko 20 ekipa.

Kao i u Kragujevcu, naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, organizovaće za najmlađe posetioce novosadskog turnira Vip Beach Masters školu odbojke na pesku, koju će moći da pohađaju svi zainteresovani mališani starosti do 14 godina, bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već samo da deca dođu na terene na plaži Štrand. Vip Beach Masters škola odbojke biće organizovana u petak, 15. jula i subotu, 16. jula od 17 do 18 časova, kao i u nedelju 17. jula od 14 do 15 časova.

Velika najava škole odbojke u Novom Sadu održaće se u subotu, 16.jula od 12 do 13 časova u Vipovom prodajnom mestu u Zmaj Jovinoj 16, kada će Vanja Grbić svim posetiocima potpisati lopte i fotografisati se sa njima.

Organizatori su za publiku na Masters Srbija 2011 turniru obezbedili celodnevnu zabavu, pa će atraktivni mečevi biti upotpunjeni sjajnim pratećim programom nastupima igračica na pesku, najnovijim muzičkim hitovima i mnogobrojnim nagradnim igrama. Ulaz na sve mečeve je slobodan.

više informacija

Proglašeni pobednici Vip Beach Mastersa u Kragujevcu

U sjajnoj atmosferi i prisustvu velikog broja fanova bičvoleja, koji su se okupili na terenima isped Skupštine grada, završen je prvi turnir ovogodišnjeg, četvrtog po redu Vip Beach Masters Prvenstva, koji organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije. Pobednici turnira su Jovan Marković i Dejan Jović u muškoj, i Ivana Isailović i Milena Matić u ženskoj konkurenciji, kojima su dodeljeni trofeji i vredne novčane nagrade od 1.400, odnosno 1.100 evra.

Na turnir se prijavilo čak 55 muških i 20 ženskih ekipa, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova, koji su sjajnim utakmicama oduševili brojne ljubitelje ovog popularnog letnjeg sporta. Pobednički tim u muškoj konkurenciji Jovan Marković i Dejan Jović savladao je drugoplasirani dvojac Nemanju Vidića i Miljana Kikovića rezultatom 22:20 i 21:15. Bronza je pripala timu Stefan Basta i Igor Tešić koji su u borbi za treće mesto bili bolji od Milutina Ivankovića i Bojana Mladenovića (21:16, 21:14). U finalnom meču u ženskoj konkurenciji, pobednice Ivana Isailović i Milena Matić pokazale su se spremnijim od Nataše Ševarike i Jelene Blagojević (21:18, 21:12), dok su bronzu osvojile Nina Škarić i Vanja Matić koje su savladale u napetom meču Ljiljanu Stojanović i Mirjanu Komlenović (21:16, 19:21 i 10:15).

Za odličnu atmosferu pobrinuli su se DJ, igračice na pesku, kao i već dobro poznati voditelj Galeb Nikačević, sa regionalnog programa MTV. Turnir su iz ekskluzivne VIP lože pratili i predstavnici političkog i javnog života Kragujevca i brojni gosti.

U okviru Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu danas je završena Vip Beach Masters škola odbojke na pesku za decu, koju organizuju Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i koju vodi proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, od ove godine zvaničan promoter ovog olimpijskog sporta u Srbiji. Tokom tri dana, školu odbojke uspešno je prošlo 300 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Na deset mini terena za odbojku na platou ispred skupštine grada, Vanja je zajedno sa profesionalnim odbojkašima i odbojkašicama, učesnicima Vip Beach Masters turnira, mališanima pokazivao osnove odbojke na pesku, uvežbavao servis, primanje i podizanje lopti i međusobno nadigravanje. Poslednjeg dana u školi su učestvovale i Vanjine ćerke Ina i Una. Po troje najboljih dečaka i devojčica izabrani su da pre finalnih mečeva razmene prve poene sa finalistima na glavnom terenu Vip Beach Masters-a u Kragujevcu pred punim tribinama.

Nakon Kragujevca, nastavak Prvenstva Srbije u odbojci na pesku igra se od 25. do 28. avgusta, na Adi Ciganliji u Beogradu. Novi Sad će imati tu čast da od 13. do 17. jula bude domaćin Evropskog prvenstva u odbojci na pesku – Masters Srbija 2011, koji će na plaži Štrand okupiti 70 najboljih muških ekipa iz 28 zemalja Evrope, u borbi za nagrade iz ukupnog fonda od čak 50.000 evra!

Ovaj značajan sportski događaj podržali su ZTE, Hypo Alpe Adria Group, Aqua Viva, EKO Srbija, DaCapo, Red Bull i gradovi Kragujevac, Novi Sad i Beograd preko svojih javnih preduzeća, a kompanija Wiener Stadtische je osigurala ceo turnir. Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.

više informacija

300 mališana prošlo kroz Vip Beach Masters školu odbojke na pesku

U okviru Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu danas je završena Vip Beach Masters škola odbojke na pesku za decu, koju organizuju Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i koju vodi proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, od ove godine zvaničan promoter ovog olimpijskog sporta u Srbiji. Tokom tri dana, školu odbojke uspešno je prošlo 300 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina.

Na deset mini terena za odbojku na platou ispred skupštine grada, Vanja je zajedno sa profesionalnim odbojkašima i odbojkašicama, učesnicima Vip Beach Masters turnira, mališanima pokazivao osnove odbojke na pesku, uvežbavao servis, primanje i podizanje lopti i međusobno nadigravanje. Poslednjeg dana u školi su učestvovale i Vanjine ćerke Ina i Una. Po troje najboljih dečaka i devojčica izabrani su da pre finalnih mečeva razmene prve poene sa finalistima na glavnom terenu Vip Beach Masters-a u Kragujevcu pred punim tribinama.

"Zadovoljstvo mi je što sam i lično deo ovog projekta, što sam tokom ova tri dana imao priliku da radim sa 300 mališana i što sam mogao da im pomognem da naprave svoje prve odbojkaške korake na pesku. U pitanju je vrlo zabavan sport, kojim bi se ja sigurno profesionalno bavio da nisam izabrao indoor odbojku. Deca su imala priliku uz sjajnu zabavu i da nauče nešto više o odbojci na pesku, a verujem da ćemo da otkrijemo i neke skrivene talente koji će jednog dana predstavljati Srbiju na svetskom pesku", rekao je Vanja Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke.

Vip Beach Masters škola odbojke na pesku biće organizovana od 15. do 17. jula u Novom Sadu i od 26. do 28 avgusta u Beogradu, a moći će da je pohađaju svi posetioci Vip Beach Masters turnira starosti do 14 godina bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne.

više informacija

Održan prvi čas Vip Beach Masters škole odbojke na pesku sa Vanjom Grbićem

U okviru Vip Beach Masters turnira u Kragujevcu danas je održan prvi čas Vip Beach Masters škole odbojke na pesku za decu, koju organizuju Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije i koju vodi proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, od ove godine zvaničan promoter ovog olimpijskog sporta u Srbiji. Prvom času prisustvovalo je više od 70 dečaka i devojčica uzrasta do 14 godina. Vanja Grbić pokušao je najmlađim ljubiteljima bič voleja da pomogne da otkriju i razviju sopstvene potencijale za ovaj olimpijski sport.

"Zadovoljstvo mi je što sam i lično deo ovog projekta, što radim sa mališanima i pomažem im da razumeju odbojku na pesku kao sport i da se bolje upoznaju sa njom. U pitanju je vrlo zabavan sport, i deca i ja se super provodimo, a verujem da ćemo da otkrijemo i neke skrivene talente koji će jednog dana predstavljati Srbiju na svetskom pesku", rekao je Vanja Grbić, potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke.

Vip Beach Masters školu odbojke na pesku moći će da prođu svi posetioci Vip Beach Masters turnira starosti do 14 godina bez obzira na to da li imaju nekog odbojkaškog iskustva ili ne. Za školu nije potrebno prijavljivanje, već je dovoljno da deca dođu na terene na platou ispred Skupštine grada. Vip Beach Masters škola odbojke nastaviće se i u subotu 18. juna od 17 do 18 časova, i u nedelju 19. juna od 11 do 12 časova. Po troje najboljih dečaka i devojčica moći će da serviraju pre finalnih mečeva glavnog turnira Vip Beach Masters-a.

Velika najava škole odbojke u Kragujevcu održaće se u subotu, 18. juna, od 12 do 13 časova, u Vip mobile prodajnom mestu u ulici Kralja Petra I broj 22. Ovom prilikom Vanja Grbić će svim zainteresovanim posetiocima potpisivati lopte i fotografisati se sa njima.

više informacija

Vip Beach Masters u Kragujevcu otvoren uzbudljivim mečevima

Prvi u seriji turnira ovogodišnjeg, četvrtog po redu Prvenstva u odbojci na pesku Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počeo je u Kragujevcu, na terenima za odbojku na pesku na platou ispred Skupštine grada. Juče i danas pre podne igrane su kvalifikacije, a danas u 12 časova počeo je glavni turnir u muškoj konkurenciji, koji se nastavlja u subotu i nedelju, 18. i 19. juna.

Iz godine u godinu, za turnire se prijavljuje sve veći broj ekipa, pa se za turnir u Kragujevcu prijavilo čak 55 muških i 20 ženskih timova, među kojima su i dve ekipe iz Bugarske i Bosne i Hercegovine u muškoj konkurenciji. Za titulu šampiona u odbojci na pesku bori se 16 muških i 8 ženskih ekipa koje su prošle u kvalifikacije, a nagradni fond za ovaj turnir iznosi 10.000 evra. Prošlogodišnja kraljica plaže Milena Matić učestvuje u glavnom turniru sa Ivanom Isailović, dok će prošlogodišnji šampion i kralj plaže Davor Brčić, sa novim partnerom Milošem Žumberom, svoje mesto u glavnom turniru potražiti kroz kvalifikacije.

Ove godine na turnirima Vip Beach Mastersa po prvi put je organizovana i Vip Beach Masters škola odbojke za najmlađe ljubitelje odbojke na pesku, koju vodi naš proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, danas potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke. Prvi časovi za dečake i devojčice uzrasta do 14 godina na programu su danas od 17 do 18 časova, a Vip Beach Masters škola odbojke nastaviće se i u subotu 18. juna od 17 do 18 časova, i u nedelju 19. juna od 11 do 12 časova. Po troje najboljih dečaka i devojčica moći će da serviraju pre finalnih mečeva glavnog turnira Vip Beach Masters-a.

Nesumnjivo, u Kragujevcu ima dosta sportske publike i poklonika letnje zabave, što može da potvrdi dobra posećenost turnira već prvog dana. Za sjajnu atmosferu pobrinuli su se DJ, igračice na pesku, kao i već svima dobro poznat voditelj Galeb Nikačević, sa regionalnog programa MTV. Pored uzbudljivih mečeva publika se zabavlja i kroz brojne nagradne igre.

Turnir se završava u nedelju, u 18 časova, svečanom dodelom nagrada najuspešnijim odbojkašima i odbojkašicama. Tri najbolje ekipe osvojiće zlatne, srebrne i bronzane medalje i pehare, pobednički muški tim osvojiće 1.400 evra, a prvoplasirane odbojkašice 1.100 evra.

Medijski partneri projekta su RTS, Gloria, Radio Bravo iz Kragujevca, AS radio iz Novog Sada i TDI Radio iz Beograda. Značaj Vip Beach Masters turnira za razvoj i promociju odbojke na pesku u Srbiji prepoznalo je i Ministarstvo omladine i sporta, koje je i ove godine pokrovitelj projekta.

više informacija

Vip Beach Masters 2011 ovog leta u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu

Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije danas su najavili Vip Beach Masters 2011 – Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku, čevrti po redu profesionalni šampionat, koji će se ovog leta igrati u Kragujevcu, Novom Sadu i Beogradu. Organizacionom timu pridružio se proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, danas potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije i član Komisije FIVB za razvoj svetske odbojke, koji će aktivno promovisati ovaj olimpijski sport u Srbiji i tokom Vip Beach Masters turnira organizovati mini školu odbojke na pesku za mališane, u gradovima u kojima se održavaju nadmetanja.

Promocija nove sezone otvorena je u restoranu "Monument" atraktivnim performansom crtanja na pesku koji je izveo mladi umetnik Vladimir Atlagić i kome se pridružio Vanja Grbić ispisivanjem Vip Beach Masters potpisa. Najava ovogodišnjeg turnira ozvaničena je aktiviranjem sata koji odbrojava vreme preostalo do početka turnira.

više informacija