Arhiva vesti 2009

Vip treći put zaredom dobitnik UEPS priznanja

Udruženje ekonomskih propagandista Srbije (UEPS) proglasilo je "Vip Beach Masters 2009", turnire u odbojci na pesku, za marketinški događaj na tradicionalnoj svecanosti odrzanoj na Beogradskom sajmu, 22. decembra 2009. godine.

više informacija

Srbija dobila prvake i prvakinje u odbojci na pesku

Poslednji turnir serije Vip Beach Masters, Prvenstva Srbije u odbojci na pesku u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, završen je danas svečanom ceremonijom dodele nagrada na Štrandu. Ovogodišnji nosioci prestižne titule šampiona Srbije su timovi koji zbirno osvojili najviše bodova na sva tri turnira ove serije: Milutin Ivanković/Bojan Mladenović iz Velikog Gradišta koji su ovde osvojili i treće mesto, i Beograđanke Ivana Isailović/Jelena Blagojević ujedno i pobednice novosadskog turnira.

U finalnom meču su se sastala dva tima iz Novog Sada: Stefan Basta i Igor Tešić su pred prepunim tribinama odneli pobedu nad tandemom u sastavu Žarko Kisić i Nenad Tatić.

Isailović/Blagojević su u atraktivnom finalu u ženskoj konkurenciji bile uspešnije od Svetlane Davidović/Milane Matić, ljubimica domaće publike, dok je bronzana medalja pripala Nataši Borki iz Vršca i Tatjani Burmazović iz Sremske Mitrovice.

više informacija

Kraljevi i kraljice odbojke na pesku biće odlučeni za vikend na novosadskom Štrandu

Nakon Beograda, Novog Sada i Niša, poslednji u seriji Vip Beach Masters turnira u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda na novosadskom Štrandu. Turnir će trajati tokom celog dana, od petka, 28. avgusta, do nedelje, 30. avgusta, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Završnica obećava uzbudljivu i bespoštednu borbu jer je u pitanju nadmetanje za prestižnu titulu šampiona i šampionki Srbije koju će osvojiti timovi sa najviše prikupljenih bodova u generalnom plasmanu sa sva tri turnira ovogodišnje Vip Beach Masters serije. Pobednici novosadskog turnira dobiće čekove na 1.800 evra, pobednice idu kući sa 1.300 evra iz ukupnog nagradnog fonda od 11.500 evra.

Ovogodišnji favoriti za titulu šampiona u muškoj konkurenciji su pobednici beogradskog turnira i drugoplasirani na turniru u Nišu, Milutin Ivanković i Bojan Mladenović iz Velikog Gradišta.

više informacija

Završen spektakl na pesku u niškoj Tvrđavi

Na uzavrelom peščanom terenu niške Tvrđave u sjajnoj atmosferi završen je drugi turnir ovogodišnje serije Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije. Pobednici turnira su timovi Žarko Kisić i Nenad Tatić u muškoj, i Ivana Isailović i Jelena Blagojević u ženskoj konkurenciji, kojima su pripali trofeji i nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra.

Za kvalifikacije su se prijavile čak 54 ekipe iz Srbije, Bugarske i Makedonije, dok se u glavnom delu turnira takmičilo 16 muških i 8 ženskih timova. Pobednici turnira Kisić - Tatić su u uzbudljivom finalu pred više od 1500 gledalaca bili bolji od tandema Mladenović- Ivanković . Treće mesto pripalo je timu Aćić - Tot. Tom prilikom pobednici tunira Kisić- Tatić istakli su kako su prezadovoljni zbog ostvarenog rezultata i zahvalili se organizatoru na sjajnoj organizaciji turnira i publici na podršci kakvu još nisu imali. U ženskoj konkurenciji sjajan tandem Isailović – Blagojević , bio je bolji u finalnom meču od Borki - Burmazović dok je treće mesto pripalo timu iz Bugarske, Malinova - Siancheva.

više informacija

Vip Beach Masters ponovo osvaja nišku Tvrđavu

Drugi u seriji Vip Beach Masters turnira u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije, počinje narednog vikenda na atraktivnom terenu u niškoj Tvrđavi. Nišlije će i ove godine uživati u vrhunskim nadmetanjima tokom celog dana, od petka, 7. avgusta, do nedelje, 9. avgusta, kada će biti odigrani polufinalni i finalni mečevi.

Nagradni fond za ovaj turnir iznosi ukupno 11.500 evra i za njega će se boriti 16 muških i 8 ženskih ekipa iz cele Srbije.

Ulaz za sve mečeve Vip Beach Masters-a je slobodan, a uzbudljivi mečevi naših najboljih odbojkaša i odbojkašica na pesku biće propraćeni vrhunskim zabavnim programom. Publika će u pauzama imati priliku da uživa u muzičkom nastupu DJ-a i igračica na pesku, a proveren koncept letnje zabave ponovo donosi i profesionalni animator iz Brazila, čuveni Marselo. Za gledaoce će biti organizovane i nagradne igre sa zanimljivim poklonima.

više informacija

Finale CEV Challengera na novosadskom Štrandu obeleženo uzbudljivim mečevima i spektaklom za posetioce

Do sada najprestižnije nadmetanje u odbojci na pesku kod nas, zahvaljujući Vipu i Odbojkaškom savezu Srbije, u Novi Sad je dovelo elitne igrače iz 17 zemalja Evrope. Oni su se od 16. do 19. jula na terenima na Štrandu nadmetali za poene na listi Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) i Svetske odbojkaške federacije (FIVB). Vip je obezbedio i nagradni fond od 12.000EUR namenjen za 24 tima koja su uspela da seplasiraju u glavni deo turnira.

Ukupno 31 ekipa iz Austrije, Bugarske, Danske, Češke, Finske, Grčke, Holandije, Hrvatske, Italije, Kipra, Letonije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švajcarske i Velike Britanije učestvovala je na takmičenju. Pobednici turnira su letonski tim Toms Smedins/Artis Caics, koji je u finalnom meču pred više od 1500 gledalaca odneo pobedu nad drugoplasiranim Litvom/Vargom iz Slovačke, dok je treće mesto pripalo timu Nešev/Kolev iz Bugarske.

više informacija

Vip predstavlja CEV Challenger turnir u Novom Sadu

Novi Sad će od 16. do 19. jula biti domaćin CEV Challenger turnira, jednog od najprestižnijih evropskih takmičenja u odbojci na pesku. Odbojkaši na pesku će imati priliku da odmere snage na novosadskom Štrandu i da se takmiče za vredne novčane nagrade. Bodovi koji se prikupe na CEV Challenger turniru računaju se u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije i Svetske odbojkaške federacije.

Turnir počinje u četvrtak, 16. jula, na Štrandu, a mečevi i zabavni program će trajati tokom celog dana. U nedelju se odigravaju polufinalni i finalni mečevi, nakon čega je predviđena svečana dodela nagrada najboljim timovima

Ulaz za sve mečeve je slobodan. Organizatori turnira obećavaju dobru zabavu i pozivaju sve ljubitelje sporta i uzavrele atmosfere da tokom vikenda posete novosadski Štrand i bodre naše takmičare, uživaju u atraktivnim mečevima, nastupima igračica na pesku, odličnoj muzici kao i raznovrsnim nagradnim igrama. Svi posetioci zajedno će sa igračima doprineti da i ove godine odbojka na pesku donese letnju atrakciju na novosadsku obalu Dunava.

više informacija

Uzbudljiva završnica Vip Beach Mastersa na Adi Ciganliji

Spektakularnim mečevima odbojkaša na pesku i fenomenalnim programom za posetioce na Adi, završen je prvi turnir ovogodišnje serije Vip Beach Masters, u organizaciji kompanije Vip mobile i Odbojkaškog saveza Srbije.

Pobednici beogradskog turnira su timovi Milutin Ivanković i Bojan Mladenović u muškoj, i Nataša Borki i Tatjana Burmazović u ženskoj konkurenciji, kojima su pripali trofeji i nagrade od 1.800, odnosno 1.300 evra. Osam prvoplasiranih timova u obe konkurencije je takođe nagrađeno vrednim novčanim nagradama iz nagradnog fonda od ukupno 11.500 evra.

Posetioci su tokom sva tri dana turnira bodrili naše igrače u sjajnom ambijentu terena na Adi, a organizatori su predstavili i odličan zabavni program: nastupe igračica na pesku, muzičku podršku DJ-a i raznovrsne nagradne igre za sve gledaoce. Turnir su iz ekskluzivne Vip lože pratili i mnogobrojni ljubitelji sporta, predstavnici medija, kao i brojne javne ličnosti među kojima i stilista Ašok Murti i modna dizajnerka Slavna Martinović.

više informacija

Prvenstvo Srbije u odbojci na pesku i ovog leta u Beogradu, Nišu i Novom Sadu

Beograd, 19. maj 2009. godine – Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije su danas najavili ovogodišnji Vip Beach Masters turnir, profesionalni šampionat Srbije u odbojci na pesku, koji će se, tokom leta, igrati u tri grada. Prvi u seriji je turnir u Beogradu, koji se održava od 19. - 21. juna na Adi Ciganliji, a zatim u avgustu slede nadmetanja u Nišu (7.-9.) i Novom Sadu (28.-30.) gde se igra finale Nacionalnog prvenstva. Tokom ovih turnira 16 muških i 8 ženskih timova koji se kvalifikuju, nadmetaće se za titulu šampiona Srbije u odbojci na pesku.

Srbija se ove godine našla i na karti evropske odbojke na pesku, podnevši zahtev za organizaciju jednog od šest zvaničnih Satellite evropskih turnira pod pokroviteljstvom CEV (Evropske odbojkaške konfederacije). Razmatrajući prijavu Evropska odbojkaška federacija je odlučila da nam poveri ogranizaciju jednog još važnijeg evropskog takmičenja pod nazivom CEV Challenger. Tako će Novi Sad, od 16. do 19. jula, biti domaćin ovog prestižnog sportskog događaja koji okuplja najbolje evropske igrače beach volley-a, uz mogućnost da se na turniru nađu i neki popularni svetski igrači uz pomoć četiri tzv. ,,Wild Cards’’ koje dodeljuje organizator. Bodovi koji se prikupe na CEV Challenger turniru računaju se u okviru rangiranja Evropske odbojkaške konfederacije i Svetske odbojkaške federacije.

više informacija